Något köpt, något lagat

Bresaola med mascarpone- och getostdipp

COTO VINTAGE ROSADO
Torrt, friskt och fruktigt

Ett matvänligt rosévin gjort på druvan tempranillo och lite garnacha. Torr, frisk smak smak med inslag av hallon, jordgubbe och röda vinbär.

Till vinet på Systembolaget →

Bresaola är ett lufttorkat nötlår från Italien. Torkning och saltning av nötkött är vanligt i de flesta länder i världen men få har blivit så kända som just Bresaola. I Spanien finns det en lättrökt variant som heter Cecina de Leon.

Något köpt:
200 gram skivad Bresaola
1 Baguette

Något lagat
150 g Chèvre (skär bort kanterna)
1.5 dl Mascarpone
Flingsalt
Lite olivolja

Gör så här:

Beredning: Mixa chèvre och mascarpone till en slät kräm. Vill du ha mer eller mindre getostsmak – smaka av med getost. Lägg upp Bresaolan på ett serveringsfat. Fyll några skålar med dippkrämen. Servera med en god baguetta, lite mandlar, chips och oliver och bara njut helt enkelt!


Klicka för större bild!

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..