Något köpt, något lagat

Carpaccio med asiatisk touch

Bresaola, det goda torkade nötinnanlåret som passar ypperligt att snabbt laga en carpaccio, här tipsar vi om ett recept med skön asiatisk hetta.

Råvaror:

1 paket ca 200 gram färdigskuren Bresaola eller fryst oxfilé som skärs i tunna skivor.
8 msk olivolja, ev några droppar sesamolja.
1 röd chili urkärnad och finhackad
1 krm chiliflakes
1 vårlök fint strimlad
4 msk strimlad färsk koriander,
3 msk riven prästost
havssalt

Beredning.

Fördela tunna skivor av Bresaolan på fyra mindre tallrikar eller en stor.
Garnera med kryddorna, örter, lök olja, riven ost och servera med rostat bröd.

Trevlig kväll!


Vintips


Coto de Imaz Reserva – Nyanserad, kryddigt och smakrikt

Ett komplext, elegant och fylligt vin med ungdomlig smak och bra syra. Väl integrerade tanniner dolda av mogen röd frukt, lite tobak och ceder.

Coto de Imaz Reserva →

 

carpaccio-asian-style

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..