Något köpt, något lagat

En supergrön kycklingsallad – Cimon Lundberg

EL COTO BLANCO
Torrt, friskt och fruktigt

Fruktig, ungdomlig smak med inslag av päron, honungsmelon, kiwi och citrus. Serveras vid 8-10°C till lättare rätter av fisk eller skaldjur.

Vinet på Systembolaget →

EL COTO CRIANZA
Ungt, kryddigt & mustigt

Ett kryddigt och mustigt rödvin med fatkaraktär. Inslag av muskot och körsbär. Druvan är tempranillo och vinet lagras i två år, minst ett år på ekfat.

El Coto Crianza →

För en tidig lunch rekommenderar jag El coto blanco och för en ljummen eftermiddag gör sig El coto Crianza sig fulländad.

4 personer 20 min

NÅGOT KÖPT
Helgrillad kyckling
Hummus
Tzatziki
Fetaost

4 personer 20 min

1 st helgrillad kyckling
1 st hummus
1 st tzatziki
500g färsk brysselkål
250g grön sparris
200g färsk grönkål
4 st rödbetor
150g fetaost
2 st avokado
1 st zucchini

GÖR SÅ HÄR

1. För att minimera tiden, koka upp rödbetorna kvällen innan. Rödbetorna ska kokas med blast kvar på medelvärme i ca 50 minuter. Att servera dom kalla med fetaosten till middagen blir en bra fräschör.
2. Kapa botten på brysselkålen och rensa bort de första bladen. Låt dom koka u 5-7 minuter och låt dom sedan ångas i 1-2 minuter. Tillsätt havssalt och smör.
3. Stek grönkålen tillsammans med en generös klick smör och havssalt. Vill du tillsätta hetta fungerar det utmärkt med lite chili till. Stek tills bladen börjar mjukna men behåll lite krisp.
4. Stek den gröna sparrisen på hög värme med smör. Avsluta med att kräma ur en citronhalva vid servering.
5. Sist skivar du upp zucchinin för att hålla den så fräsch som möjligt på hög värme.

Servera allt i små portioner för en generös, romantisk och lantlig känsla med en egentligen otroligt enkel men supernyttig kycklingsallad. Här har du en explosion av bra proteiner, vitaminer och järn som din kropp kommer att älska och göra dig behagligt mätt.

För en tidig lunch rekommenderar jag El coto blanco och för en ljummen eftermiddag gör sig El coto Crianza sig fulländad.

REKOMENDERAT VIN

El coto blanco
El coto Crianza

 

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..