Något köpt, något lagat

Filodegsflarn med getost och snabbfixad rödbetsallad

Råvaror:

400 g färdigkokta rödbetor, skivade
2 msk pekannötter
1 msk kapris
2 msk slätbladig persilja
2 ark filodeg
Smält smör
200 g getost

Vinägrett:

1 msk balsamicovinäger
2 msk olivolja
Salt och peppar från kvarn

Beredning:

I en bunke, blanda de skivade kokta rödbetorna med vinegretten, rosta pecannötterna lätt.Sätt ugnen på 175 grader, lägg ut ett ark filodeg, skär tunna skivor av getosten, fördela på filodegen, pensla med smör, lägg ett ark med filodeg och vik omlott, pensla med smör, grädda på smörpapper i ca 10 minuter tills filodegen blir vackert gyllenbrun skär upp i munsstora bitar och garnera salladen med pecannötterna och örter.

Vintips

El Coto Blanco – Torrt, lätt och avrundat

Torrt vitt vin med ungdomlig och lätt karaktär. Vinet har en frisk och fruktig smak med inslag av päron och citrus.

El Coto Blanco →

filodeg

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..