Något köpt, något lagat

Grillad Entrecote, pepparotsbearnaise, friterade potatisskal, oliver smaksatt med tryffelolja

Klassiker med en skön twist. Om sensommarsolens strålar värmer, passa på att grilla ute för kanske sista gången i år!

Råvaror:

4 skivor Entrecote á 200 g
1 msk salt
1 tsk grovkrossad svartpeppar
4 cm pepparrot
2 dl färdig bearnaisesås
1 liter friteringsolja
500 g potatisskal sköljda och torkade
2 dl ruccola
några droppar tryffelolja
2 dl svarta urkärnade oliver

 

Beredning:

Skär entrecoten i fyra skivor, salta och peppra. Skala och riv pepparrot och blanda den med bearnaisen. Tvätta potatisen noga och skär den sedan som om du skär bort skalet på en apelsin, du vill få ganska tjocka skivor med potatisskalet på ena sidan. Värm oljan till 180 grader i en kastrull med höga kanter. Fritera potatisskalen gyllenbruna, likaså med oliverna, rosmarinen. I en het grillpanna grilla entrecoten 2-3 minuter på varje sida. Låt köttet vila och skär sneda skivor.

Blanda potatisskal, oliver, rosmarin med lite ruccola. Njut!

Vintips

Coto de Imaz Reserva – Nyanserad, kryddigt och smakrikt

Ett komplext, elegant och fylligt vin med ungdomlig smak och bra syra. Väl integrerade tanniner dolda av mogen röd frukt, lite tobak och ceder.

Coto de Imaz Reserva →

entrecote_nknl

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..