Något köpt, något lagat

Grillad kyckling med rosmarin och mojo rojo-potatis

Mojo Rojo – den spanska paprikasåsen som här fixas enkelt och snabbt med Ajvar Relish och serveras med färdiggrillad kyckling. 

Råvaror:

2 färdiggrillade kycklingar (delade)
1 kvist repad rosmarin,
1 citron delad i kvartar
2 msk honung
1 msk olivolja
1 kg mindre potatisar
2 dl grovsalt
1 liter vatten
2 röda paprikor
2 dl Ajvar Relish
2 vitlöksklyftor
1 krm spiskummin

Beredning:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Koka potatisen i saltat vatten i ca 15- 20 min tills den är mjuk. Medan potatisen kokar: repa rosmarin, finstrimla och blanda med honung, citronsaft och olivolja. Pensla kycklingen och placera på ett ugnsgaller i ca 7-10 min. Mixa Ajvar Relish med vitlök och olivolja. Smaka av med spiskummin salt och peppar.

Vintips

El Coto Blanco – Torrt, lätt och avrundat

Torrt vitt vin med ungdomlig och lätt karaktär. Vinet har en frisk och fruktig smak med inslag av päron och citrus.

El Coto Blanco →

maj_2

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..