Något köpt, något lagat

Grillad sparris, bearnaise med knorr och fries

Råvaror:
2-3 buntar grön sparris
3-4 stora potatisar skurna i cm stora stavar
(eller färdigkokta)
1 burk Bearnaise sås, färdigköpt
1 msk Chilisås
Några droppar Tabasco

Beredning:
Skala sparrisen och lägg dem på ett fat. Ringla över lite olivolja. Värm en grillpanna eller utomhusgrill. Värm olja i en kastrull med höga kanter, fritera potatisen i ett par omgångar tills den blir gyllenbrun. Lägg dem att rinna av på papper. Smaksätt bearnaise såsen med chilisås och Tabasco. Grilla sparrisen en kort stund på varje sida. Salta och peppra.


Vintips


El Coto Blanco

El Coto Blanco: Torrt, lätt och avrundat – Torrt vitt vin med ungdomlig och lätt karaktär. Vinet har en frisk och fruktig smak med inslag av päron och citrus.

El Coto Blanco →

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..