Något köpt, något lagat

Mat- och dryckessafari i Köpenhamn [Del 3] Hija de Sanchez

I juni besökte vi matmeckat Köpenhamn på jakt efter guldklimpar att dela med oss av. För visst har den danska huvudstaden seglat upp till toppen av potatismoset vad gäller mat och dryck. Staden har formligen exploderat på senare år där mindre områden bortom Ströget har blivit givna resmål om du älskar god mat och något gott i glaset. Vi på Något köpt, något lagat gav oss helt enkelt åstad för att under en helg undersöka matstaden Köpenhamn. Det blev en bra helg. Del 1 avhandlade Torvehallerna. Del 2 handlade om Ved Stranden 10 Vinhandel & Bar.

hija_de_sanchez_copenhagen-3

Hija de Sanchez ()

Ett ställe du inte får missa om du besöker Köpenhamn. Hija de Sanchez hittar du på Torvehallerna (mittemellan de 2 huvudbyggnaderna) och i hippa Kødbyen inte långt från centralstationen. Hija de Sanchez är en taqueria som serverar äkta tacos nästan alla dagar i veckan. De producerar sin egen tortilla på riktigt Masa-mjöl från Mexico. Du beställer en papptallrik med tre olika tacos, ofta olika beroende på tillgång. Carnitas, Taco al Pastor, Fisktaco med flera. Missa inte att köpa till de hemmagjorda nachosen och salsan med tomatillo. Det funkar fint med en mexikansk öl men det går lika bra med ett friskt vitt med liten sötma. När du så mumsat klart är det så dags att beställa några CHURROS 🙂 Och sedan en eller två mexikanska hemgjorda glassar som smakar lite som sorbet (men godare).

Hija de Sanchez startades av Rosio Sanchez, f.d chefskonditor på NOMA. Hennes historia hittar du här.

Vintips till egen tacos

El Coto Blanco – Torrt, lätt och avrundat

Torrt vitt vin med ungdomlig och lätt karaktär. Vinet har en frisk och fruktig smak med inslag av päron och citrus.

El Coto Blanco →

Coto Vintage Rosado – Torrt, friskt och fruktigt

Ett matvänligt rosévin gjort på druvan tempranillo och lite garnacha. Torr, frisk smak smak med inslag av hallon, jordgubbe och röda vinbär.

Coto Vintage Rosado →

 

hija_de_sanchez_copenhagen-2 hija_de_sanchez_copenhagen-3 hija_de_sanchez_copenhagen-4 hija_de_sanchez_copenhagen-5 hija_de_sanchez_copenhagen-6 hija_de_sanchez_copenhagen-7 hija_de_sanchez_copenhagen-8 hija_de_sanchez_copenhagen-9 hija_de_sanchez_copenhagen-10 hija_de_sanchez_copenhagen-11 hija_de_sanchez_copenhagen-12 hija_de_sanchez_copenhagen-13 hija_de_sanchez_copenhagen-14 hija_de_sanchez_copenhagen-15 hija_de_sanchez_copenhagen-16 hija_de_sanchez_copenhagen-17 hija_de_sanchez_copenhagen-18 hija_de_sanchez_copenhagen-19 hija_de_sanchez_copenhagen-20 hija_de_sanchez_copenhagen

 

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..