Något köpt, något lagat

Hipp grönkålspesto-pasta på 5 snabba!

COTO DE IMAZ RESERVA
Moget, kryddigt och mustigt

Ett balanserat rödvin på druvan tempranillo. Vinet har en utvecklad och kryddig smak med tydlig fatkaraktär med inslag av mogna blåbär, plommon, vanilj och viss kryddighet.

Till vinet på Systembolaget →

Nu är det så äntligen dags för en vegetarisk pasta! Här med en ny pesto smaksatt med grönkål, som du vet är supernyttigt. 4real. Vi garnerar med valnötter, soltorkade tomater, chili.. ja allt gott vi kan hitta helt enkelt!

Hipp grönkålspesto-pasta på 5 snabba!
En god och fräsch grönkålspesto tillsammans med färsk pasta och en massa parmesan kan aldrig gå fel. Lyxa till det lite extra och köp bläckfiskpasta i din närmaste delikatessbutik 🙂

Något köpt:
färsk tagliatelle
grovhackade soltorkade tomater
färdigriven parmesan
10 babyplommontomater
mer parmesan 🙂

Något lagat – Grönkålspeston:
2 dl finhackad grönkål
½ kruka färsk finhackad basilika
½  finhackad vitlöksklyfta
1 dl hackade valnötter (spara några till garnering)
8 msk olivolja
2 msk färskpressad citron
1/3 finhackad färsk chili
salt & svartpeppar

Gör såhär:

Blanda ingredienserna till peston väl och låt stå. Koka upp pastavattnet och salta tills det smakar som en kallsup i Medelhavet. Experterna säger 10 gr salt per liter vatten. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Lägg upp pastan på tallrikarna och låt gästerna gräva djupt med skeden i pestoskålen. Riv över parmesan och garnera med delade babyplommontomater, valnötterna och de soltorkade tomaterna. Prata och njut!

gronkalspesto-pasta_FB

 

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..