Något köpt, något lagat

Hollandaise-gratinerad hummer

EL COTO BLANCO
Torrt, lätt och avrundat

Vitt vin eller rosé med lite sötma passar fint till skaldjur

El Coto Blanco →

Då var det feststämning här på NKNL – fast varför vänta på högtidligheter?! Nä, lyxa till det närsom, tycker vi! Men står nyåret framför oss och en gratinerad hummer är som sagt aldrig fel. Denna lilla anrättning är så snabb att du kan lägga tid på desserten istället 🙂

Råvaror:

2 humrar delade och uttagna
3 dl hollandaisesås
1 dl vispad grädde
1 dl riven manchego ost
1 citron skuret i fyra klyftor

Beredning:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela hummern ta ur köttet ur skal och klor, grovhacka köttet blanda hollandaisen med den vispade grädden.  Fyll hummerskalen med hummerröran, gratinera i ugnen ca7-10 minuter tills den får en gyllene färg. Servera med toastat bröd, grillade citroner.

Vintips

El Coto Blanco – Torrt, lätt och avrundat

Torrt vitt vin med ungdomlig och lätt karaktär. Vinet har en frisk och fruktig smak med inslag av päron och citrus.

El Coto Blanco →

Coto Vintage Rosado – Torrt, friskt och fruktigt

Ett matvänligt rosévin gjort på druvan tempranillo och lite garnacha. Torr, frisk smak smak med inslag av hallon, jordgubbe och röda vinbär.

Coto Vintage Rosado →

hummer_fb

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..