Något köpt, något lagat

Hörte Brygga i Hörte Hamn

Här kommer ett tips på resmål om du är i Skåne.

Hörte Brygga är ett skönt ställe vid havet två mil väster om Ystad. Här får man god mat i alla möjliga former (typ tapas på svenska) varsamt tillagade av krögaren och köksmästare Martin Sjöstrand, de flesta är lagade i uteköket med tillhörande rök. Råvarorna härstammar från omgivande odlingar. Denna sommar (2016) gästas bryggan av diverse matpersonligheter. När Tommi Kobayashi och Staffan Naess från Mathias Dahlgrens etablissemang Matsalen/Matbaren gästspelar och vi är i krokarna, eh…ja då går det inte att missa helt enkelt.

Läs mer om Hörte Brygga här

horte_brygga_2016-8

Denna söndag serverades till att börja med chark och ost från trakten. Sedan var det dags att ta en träkniv och bege sig mot röken där tre olika rätter skulle avhandlas. Den inledande vegetariska rätten med rökt äggula var mycket välsmakande med lager på lager av smaker. Vildsvinsmackan – överdådig med löjrom på toppen och den sista curryn på vildsvin var också mycket bra. En trevlig tillställning som rekommenderas varmt. Ingen fine dining (vem vill ha det?!) utan ett gäng oerhört duktiga matlagare som har kul på jobbet och det är väl den bästa kryddan. Plus för god sallad och väl tilltagen brödkorg. Och utsiken såklart.

horte_brygga_2016 horte_brygga_2016-22 horte_brygga_2016-20 horte_brygga_2016-19 horte_brygga_2016-18 horte_brygga_2016-12 horte_brygga_2016-14 horte_brygga_2016-15 horte_brygga_2016-16 horte_brygga_2016-17 horte_brygga_2016-11 horte_brygga_2016-10 horte_brygga_2016-9 horte_brygga_2016-6 horte_brygga_2016-5 horte_brygga_2016-4 horte_brygga_2016-3 horte_brygga_2016-2 3U2A8024

Hörte Brygga listades som en av 52 platser att besöka 2016 av New York Times.

 

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..