Något köpt, något lagat

Krispig Tapaspotatis med smak av rosmarin och Västerbottenost

COTO DE IMAZ RESERVA
Moget, kryddigt och mustigt

Ett balanserat rödvin på druvan tempranillo. Vinet har en utvecklad och kryddig smak med tydlig fatkaraktär med inslag av mogna blåbär, plommon, vanilj och viss kryddighet.

Till vinet på Systembolaget →

Nämn någon som ogillar krispig potatis? Precis, går inte att hitta någon endaste människa. Och det blir ännu godare om du med några enkla medel toppar dem med rosmarin och massor av Västerbottenost. Potatisarna kokas först för att sedan smashas lite lätt och grillas i ugnen på hög värme. Snabbt, enkelt och gott. Serveras gärna med den spanska tomat- och cayennepepparröran Mojo Rojo och mycket Aioli och andra spanska Tapas. Krispig spis!

Något köpt:
Färdig Mojo Rojo
Färdig Aioli

Något lagat
10 mellanstora potatisar
1 dl färsk rosmarin
2 dl Västerbottenost
flingsalt
Spansk olivolja till topping

Gör så här:

Koka potatis i saltat vatten. Detta recept kan du med fördel smygstarta genom att koka potatisen i förväg.
Sätt på ugnen på grillfunktionen och snurra upp värmen till 230 grader. Finhacka rosmarin och blanda med grovriven Västerbottenost i en lämplig skål. När ugnen är varm lägg potatisarna i en ugnsform (gärna med teflonbehandlat ugnspapper ), därefter krossar du potatisarna med undersidan av en kastrull eller stekpanna. Häll sedan över ostblandningen, toppa med några hela rosmarinblad och flingsalt. Hiva in i mitten av ugnen. Tapaspotatisarna är färdiga när de är krispiga och gyllenbruna. Avsluta gärna grillningen genom att flytta upp formen i ugnen i 1o min för extra krispigt resultat. Servera med färdigköpt Aioli och Mojo Rojo!

Klicka för större bild!

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..