Något köpt, något lagat

Krispiga sötpotatispommes med aioli

El Coto Crianza
Ungt, kryddigt & mustigt

Ett kryddigt och mustigt rödvin med fatkaraktär. Inslag av muskot och körsbär. Druvan är tempranillo och vinet lagras i två år, minst ett år på ekfat.

El Coto Crianza →

Sötpotatispommes, så goda men ibland mjuka och svampiga och faktiskt inte alls goda – inte ens dränkta i en skön dippsås. Men hur får man då till en där krispiga ytan utan att behöva fritera i olja? Tricket är potatismjöl 🙂

Något köpt:
Färdig Aioli
Persilja

Något lagat
Ca 600 gr sötpotatis
2.5 msk potatismjöl
olivolja eller rapsolja
flingsalt

Gör så här:

Skala potatisarna och skär dem till rustika pommes – lite större än de du får på burgarrestaurangen. Lägg dem i kallt vatten och skjutsa in dem i kylen i ca 30 min. Under tiden har du värmt ugnen till 220 grader, lite mindre om du använder varmluftsugn. När potatisstavarna badat torkar du av dem och pudrar dem med potatismjöl. Lägg upp de mjölbeströdda stavarna i rader på en plåt (med bakplåtspapper) och ringla lite oliv- eller rapsolja över. Avsluta med lite flingsalt. Baka av potatisen i 30-40 minuter och vänd dem i alla fall en gång under tiden. När potatisen är färdig är det bara att finhacka lite persilja och sedan låta alla hugga in med stora dopp i aioli-skålen 🙂

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..