Något köpt, något lagat

Kryddig lammkorv från Korvhantverk – tacostyle!

El Coto Crianza
Ungt, kryddigt & mustigt

Ett kryddigt och mustigt rödvin med fatkaraktär. Inslag av muskot och körsbär. Druvan är tempranillo och vinet lagras i två år, minst ett år på ekfat.

El Coto Crianza →

Är det inte dags att förnya vardagsmyset lite?! Alltså inte mycket, bara lite pytte. Här använder vi merguez som är en marockansk lammkorv med skön kryddighet. Just den här sorten kommer från Korvhantverk som tillverkar tillsatsfri korv med syrningskultur. Fantastiska korvar med fin syra och just denna Merguez passar perfekt att förgylla fredag som vardag.

Något köpt:
Ett paket Standin’ Stuff tacobröd
200 gr färdig guacamole (självfallet med minst 90% avokade)
2 dl färdig röd kebabsås (finns i de flesta livsmedelsbutiker)

Något lagat
Ett paket Merguez 500 gr
1 stor paprika av valfri färg
2 st tomater
1 stor rödlök
en stor näve finstrimlad isbergssallad
2.5 dl gräddfil
3/4 lime
0.8 tsk salt
1 msk smör / eller olivolja

Gör så här:

Förbered genom att skiva rödlökar till den syrade löken och lägg i en bunke, tillsätt salt och pressa i all lime. Låt stå och dra i en timme. Grilla korvarna på medelvärme i stekpannan tillsammans med smör eller olivolja. Finhacka alla grönsaker och fördela i dina favoritskålar. Häll upp gräddfil och kebabsås i varsin skål. När korvarna är genomstekta och vilat några minuter slantar du dem och sedan är det bara att ta härligheterna till bords och bygga era tacos. Värm bröden lätt i ugnen, fördela sallad, finhackad paprika, finhackad tomat, korv, gräddfil, kebabsås och avsluta med rikligt med syrad rödlök. Njut!

Korvhantverk

Jon Randow, som är grundaren bakom Korvhantverk Stockholm, är en kock och köksmästare av den gamla stammen. Han vet hur man slår en riktig Bearnaise på 20 ägg, han kan aldrig slänga räkskalen utan att sätta fond på dem, och han kommer aldrig någonsin att servera en doftande rök i en burk och kalla det för mat. När en sådan kock gör korv, då blir det korvar med hög köttighet och mycket smak.

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..