Något köpt, något lagat

Lammracks med fiffig surkålsslaw

Starta den svenska matsäsongen med svenskt vårlamm. Saftigt och gott kött från svenska gårdar när det är som bäst. Här hittar du en lista på var du kan köpa lammkött nära dig. Självfallet går det lika bra med de lammracks du kan köpa i butik eller saluhall.

1. KÖP färdig majonnäs och färdig surkål på burk. Låt kålen rinna av och blanda med majonnäs till en smakrik surkålsslaw.

2. LAGA till härliga lammracks. Gnid in racksen med örtkryddor, flingsalt och peppar, bryn sedan i olivolja. Skvätt över lite vin och stek på låg värme i gryta med lock tills köttsaften är rosa och innertemperaturen är 56 grader. Ugnsstek potatisklyftor och stek kantareller med smör och strimlad sticklök, smaka av med salt och peppar.

3. SERVERA rostastekta lammracks, potatis och kantareller tillsammans med surkålsslawen.



Vintips


El Coto Crianza – Ungt, kryddigt och mustigt

Ett kryddigt och mustigt rödvin med fatkaraktär. Inslag av muskot och körsbär. Druvan är tempranillo och vinet lagras i två år, minst ett år på ekfat.

El Coto Crianza →

 

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..