Något köpt, något lagat

Lammracks med Paella och svamp

Påsktider och vad passar väl bättre än en lammrätt till lunch, brunch eller middag.

800 gr lammracks
salt
peppar
timjan
rosmarin

 Paella:

4 dl avorioris
2 schalottenlökar, skalade, hackade
0,5 g saffran (en förpackning)
2 dl vitt vin
5 dl grönsaksbuljong
200 g champinjoner
200 g ostronskivling
2 dl torrt vitt vin
2 msk soltorkade tomater skurna i bitar
75 g smör

Beredning:

Sätt ugnen på 175 grader.

Pusta lammracksen från senor, salta peppra och gnid in med rosmarin timjan, bryn i smör på båda sidorna gyllenbruna, sätt in i ugnen ca 10 min med innetemperatur på 56 grader.

I en tjockbottnad kastrull fräs i olivolja svamp, lök, tillsammans med ris saffran så det blir gyllene, tillsätt vin, buljong koka upp späd med buljong. Sätt in kastrullen i ugnen med ett folielock ca 15 minuter, tillsätt smör och späd e.v med mer buljong. Låt lammet vila skär därefter upp i kotletter, servera med paellan.

Vintips


El Coto de Imaz Reserva – Kryddigt och mustigt

Ett balanserat rödvin på druvan tempranillo. Vinet har en utvecklad och kryddig smak med tydlig fatkaraktär med inslag av mogna blåbär, plommon, vanilj och viss kryddighet.

El Coto de Imaz Reserva →

mars_4

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..