Något köpt, något lagat

Lyxig tonfiskpizza på fem röda!

Ibland kan det vara kul att lyxa till en vanlig köpepizza. Köp en pizza Margherita hos din lokala pizzahökare och transformera den hemma till en fantastisk Pizza Tonno med färsk tonfisk och egen dressing med kapris och rucola.

EL COTO BLANCO
Torrt, lätt och avrundat

Vitt vin eller rosé med lite sötma passar fint till en tonfiskpizza

El Coto Blanco →

Råvaror:

1 Margherita-pizza från lokala pizzerian
300 g färsk tonfisk skuren i 2 cm stora skivor
citronzest från en halv citron
salt och peppar
50 g ruccola
2 msk kapris
3 msk olivolja
7-8 sardeller (kan uteslutas för den känslige ;))
2 msk parmesan
flingsalt

Beredning:

I en varm stekpanna med lite olja och flingsalt, halstra tonfisken hastigt några sekunder på varje sida utan att den blir genomstekt. Mixa hälften av ruccolan, olivolja, citronskal, kapris till en slät tjock dressing. Skär tonfisken i skivor, garnera pizzan med tonfisken, sardellerna (kan uteslutas) och dressingen. Garnera med rucola, riv flagor av parmesan över, peppra med kvarn och skär upp i munsstora bitar.

Var det nån som frågade om det finns mer pizza? 😉

Vintips

El Coto Blanco – Torrt, lätt och avrundat

Torrt vitt vin med ungdomlig och lätt karaktär. Vinet har en frisk och fruktig smak med inslag av päron och citrus.

El Coto Blanco →

pizza_tonno

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..