Något köpt, något lagat

Mat- och dryckessafari i Köpenhamn [Del 4] WARPIGS

Sugen på en matweekend? Testa Köpenhamn! För visst har den danska huvudstaden seglat upp till toppen av potatismoset vad gäller mat och dryck. Staden har formligen exploderat på senare år där mindre områden bortom Ströget har blivit givna resmål om du älskar god mat och något gott i glaset. Vi på Något köpt, något lagat gav oss helt enkelt åstad för att under en helg undersöka matstaden Köpenhamn. Det blev en bra helg. Del 1 avhandlade Torvehallerna. Del 2 handlade om Ved Stranden 10 Vinhandel & Bar. Del 3 handlade om fantastiska tacos på Hija de Sanchez.

Warpigs

Warpigs är ett smått galet etablissemang i Kødbyen inte långt från centralstationen. Här driver danska craftbryggarna Mikkeller och amerikanska Three Floyds en bryggarpub eller brewpub som det också kallas i folkmun. 16 kranar öl och amerikansk bbq-käk väntar den tålmodige. För här i hippa Kødbyen är det packat med folk och kön ringlar lång men herregud, låt inte det avskräcka dig. Det går faktiskt snabbare än du kan tro att nå målet och det är faktiskt kul att ta in atomosfären alltmedan du förs närmare Warpigs epicentrum. Lokalen är antagligen en gammal kötthall från 70-talet. Långbänkar och vitt kakel är anblicken, metal och hårdrock är det du hör skrålandes från högtalarna. Skäggprydda gentlemen, dansanta damer, hårdrockare, lösrockare, punkare är stammisar men här är det ändå vanligt fölk som är den vanligaste synen. Vi ser ett jobbgäng med killar och äldre kvinnor från kontoret samspråka om den senaste hantverksölen. Stämningen är typiskt dansk – det vill säga god och gemytlig i stark kontrast till den hårda och sparsmakade inredningen.

Väl framme vid Warpigs beställningsdisk skärs köttet upp a’la minute. Långkokt fläsk, långrökt oxbringa, ribs, kryddiga korvar, kycklingvingar står på menyn och läggs upp direkt på en serveringsbricka med bakplåtspapper. Tillbehören är friterade fläsksvålar, Mac’n’cheese och cole slaw. Anblicken är aningens övermäktig vårt förstånd. Men så är det här så nära en riktig amerikansk Texas BBQ vi kommit. Någonsin. Att det är genuint är det ingen fråga om, head chef heter Andrew Hroza och är en inflyttad amerikan precis som Warpigs chedsbryggare Kyle Wolak. Till maten testade vi den omtalade IPAn Alpha King och den var superb. Så många öl, så lite tid.

Kort och gott. Missa inte Warpigs.

Vintips till din egna Texas BBQ

Coto de Imaz Reserva – Nyanserad, kryddigt och smakrikt

Ett komplext, elegant och fylligt vin med ungdomlig smak och bra syra. Väl integrerade tanniner dolda av mogen röd frukt, lite tobak och ceder.

Coto de Imaz Reserva →

 

nknl_warpigs-2 nknl_warpigs-3 nknl_warpigs-4 nknl_warpigs-5 nknl_warpigs-6 nknl_warpigs-7 nknl_warpigs-8 nknl_warpigs-9 nknl_warpigs-10 nknl_warpigs-11 nknl_warpigs-12 nknl_warpigs-13 nknl_warpigs-14 nknl_warpigs

 

 

 

 

 

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..