Något köpt, något lagat

Grillad sparris, bearnaise med knorr och fries

Råvaror: 2-3 buntar grön sparris 3-4 stora potatisar skurna i cm stora stavar (eller färdigkokta) 1 burk Bearnaise sås, färdigköpt 1 msk Chilisås Några droppar Tabasco Beredning: Skala sparrisen och lägg dem på ett fat. Ringla över lite olivolja...

Quesadilla med grillad kyckling, ost och grönsaker

Ostfyllda quesadillas med färdiggrillad kyckling och grönsaker – enkelt och gott! Doppas i rikligt med Guacamole! Dessa Quesadillas är enkla att tillaga men lite hackande krävs – fast det är helt klart värt det. I detta recept har vi...

Pulled duck med Ceasarsallad på surbrödsbaguette

Pulled duck är en ny variant på den utjatade pulled pork – extra gott blir det förstås om du hittar confiterade anklår men det går nästan lika bra med kycklingklubbor. Nästan. Receptet är för ca 4 personer. 3 st stekta och eller confiterade...

Allt inom Kött

Bresaola med mascarpone- och getostdipp

Bresaola är ett lufttorkat nötlår från Italien. Torkning och saltning av nötkött är vanligt i de flesta länder i världen men få har blivit så kända som just Bresaola. I Spanien finns det en lättrökt variant som heter Cecina de Leon. Något köpt: 200...

Mat- och dryckessafari i Köpenhamn [Del 5] BÆST

Sugen på en matweekend? Testa Köpenhamn! För visst har den danska huvudstaden seglat upp till toppen av potatismoset vad gäller mat och dryck. Staden har formligen exploderat på senare år där mindre områden bortom Ströget har blivit givna resmål om...

Pata Negra-lindad grisrygg med krämig pasta, salvia och tomat

Pata Negra (spanska för svarta foten) är en speciell sorts lufttorkad skinka från centrala och sydvästra delen av Spanien. Grisarna som används skall vara av den iberiska rasen som har svarta klövar. Skinkan är också känd under namnet Jamon Ibérico...

Mat- och dryckessafari i Köpenhamn [Del 4] WARPIGS

Sugen på en matweekend? Testa Köpenhamn! För visst har den danska huvudstaden seglat upp till toppen av potatismoset vad gäller mat och dryck. Staden har formligen exploderat på senare år där mindre områden bortom Ströget har blivit givna resmål om...

Hörte Brygga i Hörte Hamn

Här kommer ett tips på resmål om du är i Skåne. Hörte Brygga är ett skönt ställe vid havet två mil väster om Ystad. Här får man god mat i alla möjliga former (typ tapas på svenska) varsamt tillagade av krögaren och köksmästare Martin Sjöstrand, de...

Grillad kyckling med rosmarin och mojo rojo-potatis

Mojo Rojo – den spanska paprikasåsen som här fixas enkelt och snabbt med Ajvar Relish och serveras med färdiggrillad kyckling.  Råvaror: 2 färdiggrillade kycklingar (delade) 1 kvist repad rosmarin, 1 citron delad i kvartar 2 msk honung 1 msk...

Tapas med grillad biff, nachos och Choron-sås

Tapas på ett nytt vis, perfekt till terrassen eller balkongen. Passa på att använda grillen 🙂 Råvaror: 700 g ryggbiff skuren i 175 g bitar salt och peppar från kvarn taco- eller paprikakryddade nachos 1 dl finriven manchego ost 1 rödlök 3 tomater...

Lammracks med Paella och svamp

Påsktider och vad passar väl bättre än en lammrätt till lunch, brunch eller middag. 800 gr lammracks salt peppar timjan rosmarin  Paella: 4 dl avorioris 2 schalottenlökar, skalade, hackade 0,5 g saffran (en förpackning) 2 dl vitt vin 5 dl...

Rostbiff Vitello Tonnato med råstekt sparris

Vitello Tonnato är en av Piemontes mest kända maträtter. Kalvstek långlagas och skivas tunnt och serveras med en krämig tonfisksås. Nu ligger ju Piemonte i nordvästra Italien, men kan låtsas som det ligger i Spanien. 🙂 Råvaror: 300 g färdigskuren...

Pulled revbensspjäll med tortilla och salsa

Det är hög tid att uppdatera maträtten Pulled Pork en aning. Äkta TexMex är hett! Köp färdiggrillade ribs och njut av en riktig tacokväll.   1 kg tjocka färdiggrillade revbensspjäll salt peppar spiskummin 4 vetetortillas 2 msk majsolja 1 gul...

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..