Något köpt, något lagat

Ugnsgratinerad ost med spanska charkuterier och bröd

Det är något syndigt gott med ost och särskilt varm, rinnig ost. Bara tanken gör att nackhåren reser sig i välbehag 😉 Det finns en hel del ostar som passar utmärkt att kasta in i ugnen och under tiden du dukar, skivar bröd, tar en selfie så har...

Krispig Tapaspotatis med smak av rosmarin och Västerbottenost

Nämn någon som ogillar krispig potatis? Precis, går inte att hitta någon endaste människa. Och det blir ännu godare om du med några enkla medel toppar dem med rosmarin och massor av Västerbottenost. Potatisarna kokas först för att sedan smashas lite...

Pancofriterad brieost med chilispetsad hallonkompott

Det spelar ju ingen roll vad som friteras – allt blir lite godare. Precis som sin kusin Camemberten gillar även Brieosten att får sig ett dopp i olja – i detta fall med asiatiskt panko-ströbröd. Chilihetta och en hallonkompott matchar fint. Råvaror...

Allt inom Tapas

Plockmat Deluxe á la Foodjunkie

Jag älskar MAT, och nu undrar ni varför jag skriver med stora bokstäver.. jag menar riktig mat. Kanske är det för att jag är sällskapssjuk och gillar och äta ihop med mina nära och kära eller också för att jag gillar att laga mat. Men inte för...

Bresaola med mascarpone- och getostdipp

Bresaola är ett lufttorkat nötlår från Italien. Torkning och saltning av nötkött är vanligt i de flesta länder i världen men få har blivit så kända som just Bresaola. I Spanien finns det en lättrökt variant som heter Cecina de Leon. Något köpt: 200...

Ugnsgratinerad ost med spanska charkuterier och bröd

Det är något syndigt gott med ost och särskilt varm, rinnig ost. Bara tanken gör att nackhåren reser sig i välbehag 😉 Det finns en hel del ostar som passar utmärkt att kasta in i ugnen och under tiden du dukar, skivar bröd, tar en selfie så har...

Krispig tapaspotatis med smak vitlök och rosmarin

Nämn någon som ogillar krispig potatis? Precis, går inte att hitta någon endaste människa. Och det blir ännu godare om du med några enkla medel toppar dem med en mixtus av olivolja, rosmarin, chili och vitlök. Potatisarna kokas först för att sedan...

Enkel tapas med Sobrasada

Sobrasada den spanska bredbara salamin, oerhört användbar och framförallt god – testa att smaksätta en gryta eller varför inte köttfärssåsen. Sobrasadan tillsätts med fördel precis innan servering eller vid bordet. Hittar du inte Sobrasada...

Pata Negra med rostade Valenciamandlar och olivolja

Rostade Valenciamandlar kan var det godaste som finns och varför inte para ihop dem med världens godaste (och dyraste) lufttorkade skinka från Spanien. Japp, vi menar vi Pata Negra eller Jamon Iberico de Bellota som den egentligen heter. Bjud på det...

Cecina de Leon med getostkräm

Om du har besökt Spanien har du kanske hört talas om Cecina de Leon – rökt och lufttorkat nötkött. Det är nästan lika känt som Serrano och Pata Negra, fast kanske inte utanför Spanien. Vissa delibutiker saluför köttet, vi köpte våran på Mi...

Piementos de Padrón med ädelostdipp

Piementos de Padrónes är små kryddiga (ganska milda jämfört med spansk peppar) chilifrukter som blivit ganska vanligt förekommande i våra vanliga livsmedelsbutiker. De kommer verkligen till sin rätt i denna klassiska tapasrätt. Råvaror: 300 g...

Ankleverpaté med mango, granatäpple på crostini.

Råvaror: 6 skivor crustini 6 skivor, skivad ankleverpastej 1 dl tärnad mogen mango Några granatäpplekärnor Vitpeppar från kvarn Flingsalt   Beredning: Lägg crostini på fat eller skedar, skär anklevern, lägg skivorna på crostinibrödet garnera med...

Småplock a la plancha med snabbfixad citroncremé

Råvaror: 300 g Färsk salsiccia 2 vitlökar, skalade och grovhackade 3 msk olivolja 1 finhackad chili utan kärnhus 200 g Ridderheims Tapas del Mar, marinerade räkor, bläckfisk bl.a. 200 g semi-soltorkade tomater Citroncrème 1 burk Crème Fraîche...

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..