Något köpt, något lagat

Enkel tapas med Sobrasada

Sobrasada den spanska bredbara salamin, oerhört användbar och framförallt god – testa att smaksätta en gryta eller varför inte köttfärssåsen. Sobrasadan tillsätts med fördel precis innan servering eller vid bordet. Hittar du inte Sobrasada...

Ugnsgratinerad ost med spanska charkuterier och bröd

Det är något syndigt gott med ost och särskilt varm, rinnig ost. Bara tanken gör att nackhåren reser sig i välbehag 😉 Det finns en hel del ostar som passar utmärkt att kasta in i ugnen och under tiden du dukar, skivar bröd, tar en selfie så har...

Krispig Tapaspotatis med smak av rosmarin och Västerbottenost

Nämn någon som ogillar krispig potatis? Precis, går inte att hitta någon endaste människa. Och det blir ännu godare om du med några enkla medel toppar dem med rosmarin och massor av Västerbottenost. Potatisarna kokas först för att sedan smashas lite...

Allt inom Tapas

Kryddig lammkorv från Korvhantverk – tacostyle!

Är det inte dags att förnya vardagsmyset lite?! Alltså inte mycket, bara lite pytte. Här använder vi merguez som är en marockansk lammkorv med skön kryddighet. Just den här sorten kommer från Korvhantverk som tillverkar tillsatsfri korv med...

Plockmat Deluxe á la Foodjunkie

Jag älskar MAT, och nu undrar ni varför jag skriver med stora bokstäver.. jag menar riktig mat. Kanske är det för att jag är sällskapssjuk och gillar och äta ihop med mina nära och kära eller också för att jag gillar att laga mat. Men inte för...

Krispiga sötpotatispommes med aioli

Sötpotatispommes, så goda men ibland mjuka och svampiga och faktiskt inte alls goda – inte ens dränkta i en skön dippsås. Men hur får man då till en där krispiga ytan utan att behöva fritera i olja? Tricket är potatismjöl 🙂 Något köpt: Färdig...

Salmorejo – en annan spansk tomatdipp

Salmorejo är Gazpachons okända kusin. Inte så konstigt, det är ju typ samma ingredienser. Det som gör dem olika är att salomorejon innehåller bröd och sherryvinäger och toppas ofta med hackat hårdkokt ägg och serrano-skinka och kan serveras kall...

Ugnsgratinerad ost med spanska charkuterier och bröd

Det är något syndigt gott med ost och särskilt varm, rinnig ost. Bara tanken gör att nackhåren reser sig i välbehag 😉 Det finns en hel del ostar som passar utmärkt att kasta in i ugnen och under tiden du dukar, skivar bröd, tar en selfie så har...

Krispig tapaspotatis med smak vitlök och rosmarin

Nämn någon som ogillar krispig potatis? Precis, går inte att hitta någon endaste människa. Och det blir ännu godare om du med några enkla medel toppar dem med en mixtus av olivolja, rosmarin, chili och vitlök. Potatisarna kokas först för att sedan...

Enkel tapas med Sobrasada

Sobrasada den spanska bredbara salamin, oerhört användbar och framförallt god – testa att smaksätta en gryta eller varför inte köttfärssåsen. Sobrasadan tillsätts med fördel precis innan servering eller vid bordet. Hittar du inte Sobrasada...

Pata Negra med rostade Valenciamandlar och olivolja

Rostade Valenciamandlar kan var det godaste som finns och varför inte para ihop dem med världens godaste (och dyraste) lufttorkade skinka från Spanien. Japp, vi menar vi Pata Negra eller Jamon Iberico de Bellota som den egentligen heter. Bjud på det...

Cecina de Leon med getostkräm

Om du har besökt Spanien har du kanske hört talas om Cecina de Leon – rökt och lufttorkat nötkött. Det är nästan lika känt som Serrano och Pata Negra, fast kanske inte utanför Spanien. Vissa delibutiker saluför köttet, vi köpte våran på Mi...

Piementos de Padrón med ädelostdipp

Piementos de Padrónes är små kryddiga (ganska milda jämfört med spansk peppar) chilifrukter som blivit ganska vanligt förekommande i våra vanliga livsmedelsbutiker. De kommer verkligen till sin rätt i denna klassiska tapasrätt. Råvaror: 300 g...

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..