Något köpt, något lagat

Krispig Tapaspotatis med smak av rosmarin och Västerbottenost

Nämn någon som ogillar krispig potatis? Precis, går inte att hitta någon endaste människa. Och det blir ännu godare om du med några enkla medel toppar dem med rosmarin och massor av Västerbottenost. Potatisarna kokas först för att sedan smashas lite...

Pancofriterad brieost med chilispetsad hallonkompott

Det spelar ju ingen roll vad som friteras – allt blir lite godare. Precis som sin kusin Camemberten gillar även Brieosten att får sig ett dopp i olja – i detta fall med asiatiskt panko-ströbröd. Chilihetta och en hallonkompott matchar fint. Råvaror...

Tryffelchips och grönsaksstavar med snabb dipp

Råvaror: 1 st chipspåse (gärna mandelpotatis och rotfruktchips) Några droppar tryffelolja Morötter, gurka eller selleri i stavar 150 g ädelost 1 dl yoghurt eller crème fraiche Gör så här: Smaksätt chips i en stor bunke med tryffelolja. Mosa ädelost...

Allt inom Vegetariskt

Krispiga sötpotatispommes med aioli

Sötpotatispommes, så goda men ibland mjuka och svampiga och faktiskt inte alls goda – inte ens dränkta i en skön dippsås. Men hur får man då till en där krispiga ytan utan att behöva fritera i olja? Tricket är potatismjöl 🙂 Något köpt: Färdig...

Krispig tapaspotatis med smak vitlök och rosmarin

Nämn någon som ogillar krispig potatis? Precis, går inte att hitta någon endaste människa. Och det blir ännu godare om du med några enkla medel toppar dem med en mixtus av olivolja, rosmarin, chili och vitlök. Potatisarna kokas först för att sedan...

Vegetarisk hamburgeplanka för två!

Sugen på burgare men vill inte springa till delidisken inne i stan och köpa högrevsfärs?! Go all in vegetariskt istället från lokala matbutiken. Köp Halloumi, briochebröd, sallad, tomat, guacamole och picklad rödlök och njut järnet. Psst, testa att...

Hipp grönkålspesto-pasta på 5 snabba!

Nu är det så äntligen dags för en vegetarisk pasta! Här med en ny pesto smaksatt med grönkål, som du vet är supernyttigt. 4real. Vi garnerar med valnötter, soltorkade tomater, chili.. ja allt gott vi kan hitta helt enkelt! Hipp grönkålspesto-pasta...

Piementos de Padrón med ädelostdipp

Piementos de Padrónes är små kryddiga (ganska milda jämfört med spansk peppar) chilifrukter som blivit ganska vanligt förekommande i våra vanliga livsmedelsbutiker. De kommer verkligen till sin rätt i denna klassiska tapasrätt. Råvaror: 300 g...

Filodegsflarn med getost och snabbfixad rödbetsallad

Råvaror: 400 g färdigkokta rödbetor, skivade 2 msk pekannötter 1 msk kapris 2 msk slätbladig persilja 2 ark filodeg Smält smör 200 g getost Vinägrett: 1 msk balsamicovinäger 2 msk olivolja Salt och peppar från kvarn Beredning: I en bunke, blanda de...

Tryffelchips och grönsaksstavar med snabb dipp

Råvaror: 1 st chipspåse (gärna mandelpotatis och rotfruktchips) Några droppar tryffelolja Morötter, gurka eller selleri i stavar 150 g ädelost 1 dl yoghurt eller crème fraiche Gör så här: Smaksätt chips i en stor bunke med tryffelolja. Mosa ädelost...

Jordgubbsplock med lakritssocker

Är inte sommaren här nu – litegranna i alla fall?! Eftermiddagssolens strålar tillsammans med solmogna svenska jordgubbar och lakritssocker med en skön lime-touch, kärestan, goda vänner och ett glas rosé. Touché säger vi från NKNL. It’s...

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..