Något köpt, något lagat

Matreportage & restips

Köpenhamn

I juni besökte vi matmeckat Köpenhamn på jakt efter guldklimpar att dela med oss av. För visst har den danska huvudstaden seglat upp till toppen av potatismoset vad gäller mat och dryck. Staden har formligen exploderat på senare år där mindre områden bortom Ströget har blivit givna resmål om du älskar god mat och något gott i glaset. Vi på Något köpt, något lagat gav oss helt enkelt åstad för att under en helg undersöka matstaden Köpenhamn. Det blev en bra helg.


Till alla artiklar om Köpenhamn →


En kulinarisk expedition

Följ med på en kulinarisk expedition bland svenska mathantverkare och låt dig inspireras. Möt några av de människor som arbetar småskaligt med djur – som vill föra vidare traditionen av att Sverige kan producera fantastiskt kött på ett hållbart vis, att Sveriges småskaliga lantbruk är något som ska bevaras och utvecklas. Träffa familjen Elvingsson norr om Uppsala som föder upp bufflar och tillverkar svensk buffelmozzarella. Möt Kristofer Franzén som föder upp den ovanliga grisrasen Linderödssvin utanför Enköping. Kristofer har målsättningen att tillverka sveriges bästa charkuterier.


Till alla artiklar om svenska mathantverkare →


 

Ge din närmsta bonde en chans!

Ta kontakt med din närmsta bonde eller lantbrukare. Möjligheten är stor att han eller hon redan har ett nätverk av trogna kunder – bli en du också! Vill du få reda på var din lokala gårdshandlare/köttbonde/gårdsmejeri finns är det numera enkelt med hjälp av sajten Gårdsnära (gardsnara.se). Varför inte planera in en utflykt i sommar!


Något köpt, något lagat är en projekt med El Coto de Rioja.
El Coto de Rioja importeras av Spring Wine & Spirits

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..