Något köpt, något lagat

Pancofriterad brieost med chilispetsad hallonkompott

Det spelar ju ingen roll vad som friteras – allt blir lite godare. Precis som sin kusin Camemberten gillar även Brieosten att får sig ett dopp i olja – i detta fall med asiatiskt panko-ströbröd. Chilihetta och en hallonkompott matchar fint.

Råvaror
2 ägg
4 dl pancoströbröd
1 st brieost tårta
2 dl vetemjöl
1 l friteringsolja
2 dl hallonsylt
1 röd chili, delad, urkärnad finhackad.
Blandade chilifrukter

Beredning:
Vispa äggen med en gaffel.  Skär osten i stora tärningar och rulla dem först i mjöl därefter i ägg och sist i pancoströbröd. Fritera osten i ca 180 grader ett par minuter en kastrull med höga kanter till de blir gyllenbruna.

Smaksätt hallonsylten med finhackad chili, Trä chilifrukterna på ett grillspett och grilla dem några minuter, salta och servera.

Vintips


El Coto Crianza – Ungt, kryddigt och mustigt

Ett kryddigt och mustigt rödvin med fatkaraktär. Inslag av muskot och körsbär. Druvan är tempranillo och vinet lagras i två år, minst ett år på ekfat.

El Coto Crianza →

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..