Något köpt, något lagat

Pata Negra med rostade Valenciamandlar och olivolja

EL COTO BLANCO
Torrt, lätt och avrundat

Vitt vin eller rosé med lite sötma passar fint till diverse charkuterier

El Coto Blanco →

Rostade Valenciamandlar kan var det godaste som finns och varför inte para ihop dem med världens godaste (och dyraste) lufttorkade skinka från Spanien. Japp, vi menar vi Pata Negra eller Jamon Iberico de Bellota som den egentligen heter. Bjud på det här och hör hejaropen skalla. Vinet till är vitt eller rosa. Mi Piace i Sickla Köpkvarter har ett fint utbud av spanska lufttorkade skinkor bland annat en 36 mån Pata Negra.

Råvaror (4 pers):

150 gr Pata Negra-skinka (Recebo och Pienso är lite billigare varianter av Pata Negra-typ värda att testa).
Valenciamandlar (köps rostade)
Olivolja
Flingsalt

Beredning:

Hitta ett fint underlägg, placera skinkan lite luftigt, ringla lite god olivolja över och strössla på några mandlar och lite flingsalt. Servera med en skål mandlar och kanske lite spanska lättsaltade chips. Enkelt och supergott.

Vintips

El Coto Blanco – Torrt, lätt och avrundat

Torrt vitt vin med ungdomlig och lätt karaktär. Vinet har en frisk och fruktig smak med inslag av päron och citrus.

El Coto Blanco →

Coto Vintage Rosado – Torrt, friskt och fruktigt

Ett matvänligt rosévin gjort på druvan tempranillo och lite garnacha. Torr, frisk smak smak med inslag av hallon, jordgubbe och röda vinbär.

Coto Vintage Rosado →

juni

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..