Något köpt, något lagat

Pata Negra-lindad grisrygg med krämig pasta, salvia och tomat

Pata Negra (spanska för svarta foten) är en speciell sorts lufttorkad skinka från centrala och sydvästra delen av Spanien. Grisarna som används skall vara av den iberiska rasen som har svarta klövar. Skinkan är också känd under namnet Jamon Ibérico och är typisk för det spanska köket och överlag mycket dyr. 🙂

Råvaror:

800 g grisrygg
8 skivor patanegra skinka
5 blad salvia
3 msk smör
500 g färsk pasta
1 ask Philadelphia ost
2 msk grädde
2 msk grovhackad soltorkad tomat
ruccolasallad

Beredning:

Sätt ugnen på 150 grader. Putsa grisryggen fri från senor. Linda in köttet i Pata Negra-skinka och stek i en stekpanna med smör och salvia. Lägg sedan köttet i en smörad ugnsfast form. Tillaga i ugnen i cirka 20 minuter tills köttsaften är genomskinlig, låt vila och skär sedan i skivor. Koka pastan al dente i saltat vatten (10 g salt/liter vatten), häll av. I en panna smält Philadelphia med grädden, tillsätt de soltorkade tomaterna, Blanda sedan pastasåsen med pastan. Smaka av med salt peppar, servera med den Patanegra-lindade grisryggen och ruccolasallad.

Vintips


El Coto Crianza – Ungt, kryddigt och mustigt

Ett kryddigt och mustigt rödvin med fatkaraktär. Inslag av muskot och körsbär. Druvan är tempranillo och vinet lagras i två år, minst ett år på ekfat.

El Coto Crianza →

pata_negra_grisrygg

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..