Något köpt, något lagat

Plockmat Deluxe á la Foodjunkie

EL COTO CRIANZA
Ungt, kryddigt och mustigt

Ett kryddigt och mustigt rödvin med fatkaraktär. Inslag av muskot och körsbär. Druvan är tempranillo och vinet lagras i två år, minst ett år på ekfat.

Vinet på Systembolaget →

 

Jag älskar MAT, och nu undrar ni varför jag skriver med stora bokstäver.. jag menar riktig mat. Kanske är det för att jag är sällskapssjuk och gillar och äta ihop med mina nära och kära eller också för att jag gillar att laga mat. Men inte för krånglig. Gillar när det är enkelt.

Ta en eller två ostar, dina favoriter helt enkelt, helst lite av den hårdare varianten.
– en gruyere och en ithebai använde jag, tärnade ner i en liten ugnsform och
in i ugn i ca 20 minuter på 170 grader.

Under tiden görs en enkel örtdressing på:
Stor hand full med färsk persilja och hackar den, hackar även en vitlöksklyfta, salt, peppar, om man vill ha lite hetta så använd chiliflaks, ca 3-4 msk god olivolja.

Efter osten är smält och ute ur ugnen så servera den med din örtdressing på toppen. Tänk på att servera det hela varmt så osten fortfarande är så där smält och härligt.

Till det här ska man ha en färsk baguette eller annat gott bröd för att då kunna dippa i den übergoda smälta osten. Otroligt gott med melon, rädisor, oliver, nötter, shark också så det blir en riktig plockmats- buffé.


Klicka för större bild!

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..