Något köpt, något lagat

Potata fritata tapas med soltorkade tomater, chorizo och charkuterier

En klassisk spansk rätt som passar till mycket, här med kyddig korv och charkuterier. Rödvinet El Coto Crianza passar utmärkt som dryckesval.

En klassisk spansk rätt som passar till mycket, här med kyddig korv och charkuterier. Rödvinet El Coto Crianza passar utmärkt som dryckesval.

Råvaror:

4 ägg
2 dl grädde
2 msk smör
2 gula lökar, skalade, skivade mjukstekta
2 msk soltorkade tomater, finhackade
1 dl svarta urkärnade oliver
1 tsk vitlök riven
500 g kokt kall potatis skivad
2 dl riven parmesan
salt och svartpeppar från kvarn
blandade spanska charkuterier såsom lomo, serranoskinka och spansk chorizo

Beredning:

Sätt ugnen på 175 grader. I en bunke blanda ägg med grädde. Mjukstek löken i smör i en panna tills den blir gyllene. Blanda potatisen med äggsmeten, oliverna, tomaterna, riven parmesanost smaksätt med salt och peppar, vitlök.

I en ugnsfast smörjd form, lägg ett jämt lager av potatis, därefter lök, sedan potatis igen. Häll på äggstanningen grädda i 175 grader ca 20 minuter. Låt kallna, skär mindre kuber av frittatan och servera tillsammans med kallskuret. Servera med bröd och en god olivolja.

 

Vintips


El Coto Crianza – Ungt, kryddigt och mustigt

Ett kryddigt och mustigt rödvin med fatkaraktär. Inslag av muskot och körsbär. Druvan är tempranillo och vinet lagras i två år, minst ett år på ekfat.

El Coto Crianza →

jan_1

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..