Något köpt, något lagat

Pulled duck med Ceasarsallad på surbrödsbaguette

Pulled duck är en ny variant på den utjatade pulled pork – extra gott blir det förstås om du hittar confiterade anklår men det går nästan lika bra med kycklingklubbor. Nästan.

Receptet är för ca 4 personer.

3 st stekta och eller confiterade anklår eller grillade kycklingklubbor
2 st huvuden av romansallad

Snabb Caesardressing
0,5 dl majonnäs
1 dl rysk yoghurt eller crème fraiche
2 finhackade sardeller
1 dl riven parmesan

Snabb Caesarsallad
Plocka köttet på kycklingklubborna rent från ben och skinn.
Skölj romansalladen, torka väl, bryt den grovt med händerna och lägg ner i en bunke.
Blanda ingredienserna till dressingen i en stor bunke. Vänd salladen i dressingen och tillsätt
kycklingen. Blanda om och smaka av med salt och peppar från kvarn.
Servera på nybakad baguette i uppskurna jämnstora bitar. Servera gärna med potatischips.


Vintips


El Coto de Imaz Reserva – Kryddigt och mustigt

Ett balanserat rödvin på druvan tempranillo. Vinet har en utvecklad och kryddig smak med tydlig fatkaraktär med inslag av mogna blåbär, plommon, vanilj och viss kryddighet.

El Coto de Imaz Reserva →

 

 

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..