Något köpt, något lagat

Quesadilla med grillad kyckling, ost och grönsaker

EL COTO CRIANZA
Kryddigt och mustigt

Ett kryddigt och mustigt rödvin med fatkaraktär. Inslag av muskot och körsbär. Druvan är tempranillo och vinet lagras i två år, minst ett år på ekfat.

El Coto Crianza på Systembolaget →

Ostfyllda quesadillas med färdiggrillad kyckling och grönsaker – enkelt och gott! Doppas i rikligt med Guacamole! Dessa Quesadillas är enkla att tillaga men lite hackande krävs – fast det är helt klart värt det. I detta recept har vi använt minimalt med tillbehör med hacka gärna med fler av dina favoritgrönsaker – allt kan ju sedan doppas i Guacamole tillsammans med nachochipsen 🙂

Något köpt:
1-2 påsar majs- eller vete-tortillas (mediumstorlek)
1 påse färdigriven Mozzarella
rejält med färdig Guacamole (går inte att köpa för lite :))
1 färdiggrillad kyckling
1 påse nachochips

Något lagat
3 dl gräddfil
2 paprikor
1 rödlök
en halv gurka
en kruka koriander
1 lime
2 spanska chilifrukter

Gör så här:

Börja med att ta ur köttet ur kycklingen. Allt kött inte bara brösten 😉 Hacka paprika, gurka och andra grönsaker du hittar i kylen och lägg dem i separata skålar och ställ där ni ska äta tillsammans med nacochipsen och de färdiga rörorna. Nu ska du preparera alla quesadillas som ska stekas i panna; lägg ut fyra tortillas och garnera dem med kyckling, ost, hackad rödlök, koriander och toppa med chili (kan uteslutas för den känsliga). Lägg sedan på Tortillas som lock. Stek varje Quesadilla på medeltemperatur till varje sida fått en fin mörkbrun yta. Lägg dem på en skärbräda och dela dem i fyra delar. Servera dina överförtjusta gäster. Risken är stor att du får steka fyra nya Quesadillas inom kort 🙂

Klicka för större bild!

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..