Något köpt, något lagat

Rökt laxtoast med senap och purjolök

Råvaror:

1 dm purjolök, strimlad
1 msk fransk senap
1 dl majonnäs
2 hackade kokta skalade ägg
8 skivor lagrad prästost
300 g rökt skivad lax
8 skivor vitt formbröd, gärna surdeg
3 msk smält smör
Rotfruktschips

Beredning:

Värm smörgåsgrillen. Lägg upp brödskivorna och pensla dem med smält smör på grillsidan. Blanda purjolök, fransk senap, majonnäs och de hackade äggen, smaksätt med lite salt, peppar. Fördela laxskivorna, purjolöksröran och ost på varje skiva och sätt på brödskivan, Grilla i ca 5 minuter tills osten smält. Servera med rotfruktschips.

Vintips

El Coto Blanco – Torrt, lätt och avrundat

Torrt vitt vin med ungdomlig och lätt karaktär. Vinet har en frisk och fruktig smak med inslag av päron och citrus.

El Coto Blanco →

 

rokt-lax

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..