Något köpt, något lagat

Rostbiff Vitello Tonnato med råstekt sparris

Vitello Tonnato är en av Piemontes mest kända maträtter. Kalvstek långlagas och skivas tunnt och serveras med en krämig tonfisksås. Nu ligger ju Piemonte i nordvästra Italien, men kan låtsas som det ligger i Spanien. 🙂

Råvaror:

300 g färdigskuren tillagad rostbiff i tunna skivor
150 g tonfisk på burk (avrunnen)
1 ägg
2 msk kapris
1 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta
2 dl olivolja
½ citron (citronsaften)
4 sardeller
200 g grön sparris
olivolja
havssalt
färsk basilika
surdegsbröd

Beredning

I en mixer; kör tonfisk, ägg, kapris och fransk senap tillsammans med en vitlöksklyfta och sardellerna, Tillsätt oljan droppvis tills du får en krämig såskonsistens.

Råstek sparrisen i lite olivolja i en het panna tills den får en fin färg och mjuknar något men fortfarande är krispig. Arrangera sparrisen på ett fat skuren i sneda bitar tillsammans med rostbiffen och Tonnato-såsen. Garnera med basilika och servera med bröd.

Vintips


El Coto Crianza – Ungt, kryddigt och mustigt

Ett kryddigt och mustigt rödvin med fatkaraktär. Inslag av muskot och körsbär. Druvan är tempranillo och vinet lagras i två år, minst ett år på ekfat.

El Coto Crianza →

 

feb_1

NKNL

Säg nåt

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..