Något köpt, något lagat

Salmorejo – en annan spansk tomatdipp

EL COTO CRIANZA
Kryddigt och mustigt

Ett kryddigt och mustigt rödvin med fatkaraktär. Inslag av muskot och körsbär. Druvan är tempranillo och vinet lagras i två år, minst ett år på ekfat.

El Coto Crianza på Systembolaget →

Salmorejo är Gazpachons okända kusin. Inte så konstigt, det är ju typ samma ingredienser. Det som gör dem olika är att salomorejon innehåller bröd och sherryvinäger och toppas ofta med hackat hårdkokt ägg och serrano-skinka och kan serveras kall eller rumstempererad.

Något köpt:
2.5 dl färdig Gazpacho
1 Baguette

Något lagat
2 st vitlöksklyftor
3 msk spansk olivolja
3 msk sherryvinäger
1 ägg
persilja
flingsalt
svartpeppar

Gör så här:

Häll upp Gazpachon i en skål. Hacka upp några skivor bröd och blötlägg i lite vatten tills brödet är mjukt och blött. Krama sedan ur vattnet och tillsätt sedan brödet till den färdiga Gazpachon tillsammans med pressad vitlök och sherryvinäger. Mixa, smaka av med olja, vinäger, salt och peppar. Servera med grillade brödskivor tillsammans med andra goda små tapasrätter!

Klicka för större bild!


Klicka för större bild!

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..