Något köpt, något lagat

Sesammarinerad lax i salladsdolme med sjögrässallad och chilidopp

En god och fräsch rätt som inte kräver så mycket till förberedelse, här går det också utmärkt att använda Salmalax om du vill lyxa till det 🙂

En god och fräsch rätt som inte kräver så mycket till förberedelse, här går det också utmärkt att använda Salmalax om du vill lyxa till det 🙂

Råvaror för 4 personer:

Dolme:

4  stora blad av isbergssallad
300 gr laxfileér skuren i sneda ½ cm sidor

Marinad

1msk  svarta sesamfrön
1 msk sesamolja
4 msk soya
2 cm färsk ingefära

Nudelsallad

2 dl glasnudlar blötlagda, avrunna
1 dl torkat strimlad nori sjögräs
2 avokado

Chilidipp

1 dl  majonnäs
2 msk sweet chilisås

Tillbehör

Soyasås

 

Beredning:

Skölj isbergssallad och plocka ut fyra fina stora blad. Blanda soya med sesamolja, frön, ingefära. Marinera laxskivorna i hälften av marinaden andra hälften till nudelsalladen, låt stå att dra ca fem minuter. Fördela den skivade laxen/nudlarna i skålarna av isbergssalladen, garnera med avokado. Blanda ingredienserna till chilidippen. Servera med soya.

 

Vintips

El Coto Blanco – Torrt, lätt och avrundat

Torrt vitt vin med ungdomlig och lätt karaktär. Vinet har en frisk och fruktig smak med inslag av päron och citrus.

El Coto Blanco →

 

mars_3

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..