Något köpt, något lagat

Shrimps & Chips Asian style från favorit-Lakatosz!

EL COTO BLANCO
Torrt, friskt och fruktigt

Fruktig, ungdomlig smak med inslag av päron, honungsmelon, kiwi och citrus. Serveras vid 8-10°C till lättare rätter av fisk eller skaldjur.

Vinet på Systembolaget →

 

Hur gott är inte det här receptet från Daniel Lakatosz?! Krispiga räkor, krispiga pommes och en sjukt god chilimajonnäs! En lyxig och enkel vardagsrätt med en liten twist. Dessutom rekommenderar Daniel sin favorit-rioja till recept 🙂 .

Följ Daniel på Instagram!
Följ NKNL på Instagram!

4 personer 30 minuter

Chilimajonnäs
1 ägg
½ msk mirin (japanskt risvin)
½ msk risvinäger
2-3 dl rapsolja
½-1 msk srirachasås
salt

Pankofriterade räkor
20 scampi eller tigerräkor (skalade och gärna MSC märkta)
2-3 ägg
salt
2 dl vetemjöl
3 dl panko ströbröd

Pommes frites
1 ½ l rapsolja
1 påse pommes frites
salt
Tillbehör/garnering
limeklyftor
koriander

Gör så här

  1. Blanda ägg, mirin, och risvinäger i en skål. Tillsätt oljan droppvis under vispning med en visp eller en mixerstav. Smaksätt med sriracha sås och salt. Ställ i kyl.
  2. Skölj räkorna under kallt vatten och torka på kökshandduk. Vispa ägg lätt tillsammans med lite salt i en skål. Doppa räkorna först i äggen, sedan i vetemjöl, ägg igen och sist i panko ströbröd.
  3. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en kastrull. Fritera räkorna gyllenbruna, ca 2 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.
  4. Fritera pommes frites i samma olja tills gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.
  5. Servera räkorna och pommes ihop med såsen, limeklyftor och garnera med koriander.

Till detta skulle jag lätt servera ett glas kallt El Coto Blanco! 🙂
Klicka för större bild!


Klicka för större bild!

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..