Något köpt, något lagat

Sötpotatispommes med sriracha-majjo

COTO VINTAGE ROSADO
Torrt, friskt och fruktigt

Ett matvänligt rosévin gjort på druvan tempranillo och lite garnacha. Torr, frisk smak smak med inslag av hallon, jordgubbe och röda vinbär.

Till vinet på Systembolaget →

Sötpotatispommes, så goda men ibland mjuka och svampiga och faktiskt inte alls goda – inte ens dränkta i en skön dippsås. Men hur får man då till en där krispiga ytan utan att behöva fritera i olja? Tricket är potatismjöl 🙂

Något köpt:
Sriracha
Srirachamajjo (färdig)
Persilja

Något lagat
Ca 600 gr sötpotatis
2.5 msk potatismjöl
olivolja eller rapsolja
flingsalt

Gör så här:

Skala potatisarna och skär dem till rustika pommes – lite större än de du får på burgarrestaurangen. Lägg dem i kallt vatten och skjutsa in dem i kylen i ca 30 min. Under tiden har du värmt ugnen till 220 grader, lite mindre om du använder varmluftsugn. När potatisstavarna badat torkar du av dem och pudrar dem med potatismjöl. Lägg upp de mjölbeströdda stavarna i rader på en plåt (med bakplåtspapper) och ringla lite oliv- eller rapsolja över. Avsluta med lite flingsalt. Baka av potatisen i 30-40 minuter och vänd dem i alla fall en gång under tiden. När potatisen är färdig är det bara att finhacka lite persilja och sedan låta alla hugga in med stora dopp i srirachamajjon 🙂

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..