Något köpt, något lagat

Grillad snabbgravad lax med äppel-potatissallad

Råvaror:

400 g potatissallad
1 syrligt äpple i tunna skivor.
600 g laxfilé skuren i 150 g bitar med skinnsidan kvar
1 tsk salt
1 tsk socker
6 ansjovisfiléer hackade,
1 st citron, rivet skalet av
1 msk kapris
2 msk smör
Dill att garnera med.

Beredning:

Sockersalta laxen låt gärna ligga ett par timmar i påse i rumstemperatur. Blanda färdig potatissallad med äpple. Stek eller grilla laxbitarna Bryn smör med kapris, citronsaft, servera varmt med kapris, citron smör på laxen.

Vintips

El Coto Blanco – Torrt, lätt och avrundat

Torrt vitt vin med ungdomlig och lätt karaktär. Vinet har en frisk och fruktig smak med inslag av päron och citrus.

El Coto Blanco →

Coto Vintage Rosado – Torrt, friskt och fruktigt

Ett matvänligt rosévin gjort på druvan tempranillo och lite garnacha. Torr, frisk smak smak med inslag av hallon, jordgubbe och röda vinbär.

Coto Vintage Rosado →

lax

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..