Något köpt, något lagat

Syrlig sallad med konfiterat anklår och egna potatischips

COTO DE IMAZ RESERVA
Kryddigt och mustigt

Ett balanserat rödvin på druvan tempranillo. Vinet har en utvecklad och kryddig smak med tydlig fatkaraktär med inslag av mogna blåbär, plommon, vanilj och viss kryddighet.

Vinet på systembolaget →

Dessa fantastiskt möra och ljuva anklår tillsammans med en krispig, syrlig sallad med potatis stekt i ankfett, självklart njuts detta med ett mustigt rött vin med karaktär. Anklåren köper du enkelt färdiga, finns i flertalet välsorterade butiker – både frysta och i sådan snygg fransk plåtkonserv. I förpackningen finns ett överflöd av ankfett som passar perfekt att steka potatis i. Snabbt, enkelt och gott.


Något köpt färdiglagat

2-4 anklår
färdig vinägrett
1 påse fransk blandsallad

Något du lagar själv

3 stora potatisar
Salt

Beredning:

Sätt ugnen på 175 grader. Skiva potatis (med eller utan skal) Ta ur anklåren förpackningen och lägg i en ugnsform eller plåt med höga kanter tillsammans med den skivade potatisen (eller vilken form av potatis som du gillar mest). Hiva in ugnen i 25 minuter, höj sedan till 225 grader tills anklåren blivit lite krispiga. Förbered salladen genom att skölja den i superkallt vatten och låt den torka lite. Blanda salladen med dressingen.

Lägg potatisen på papper och salta , plocka anklåren och blanda med ankfettet i plåten/formen. Lägg upp sallad, ankkött och potatis på tallrikar och servera.

VINTIPS

El Coto de Imaz Reserva

Art.nr 2659 | 750 ml | 13.5% | 105 kr

Kryddigt och mustigt
Ett balanserat rödvin på druvan tempranillo. Vinet har en utvecklad och kryddig smak med tydlig fatkaraktär med inslag av mogna blåbär, plommon, vanilj och viss kryddighet.

Vinet på systembolaget →

Klicka för större bild

anklar_sallad_NKNL

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..