Något köpt, något lagat

Tapas a la Franzens Charkuterier

Vad är hemligheten bakom Sveriges bästa charkuterier? Vi har smakat och vi är övertygade om att ingen annan i Sverige har gjort Culatellon (italiens mest exklusiva prosciutto) rättvisa såsom den Kristofer på Franzéns Charkuterier tillverkat. Det finns kärlek i hanteringen av djuren och det finns kärlek i beredningen och tillagandet vare sig det handlar om naggande goda Nürnberber Rostbratwürstl, salviasalsiccias, långlagrade skinkor eller varsamt kallrökt sidfläsk.

Franzéns Charkuterier är beläget cirka 20 minuters bilväg nordöst om Enköping. Hitta dit. Vi var ju där och här kan du läsa om det.

Håll utkik på hemsidan om möjligheten att besöka gården och charken för att lära dig göra egen korv tillsammans med Kristofer. För dig som passerar eller bor i närheten – passa på att köpa med dig från den ibland obemannade gårdsbutiken. Ta med kontanter. Ibland tar han även kylbilen in till Uppsala och Stockholm. Håll utkik efter nyhetsbrev som kungliggör dessa gastronomiska utflykter. Hemsidan uppdateras kontinuerligt med kul och intressant info om konsten att gör korv och sovel.

Tapas

En tapastallrik innehåller gärna chark, ostar och gott plock – oliver, röror, olivolja och bröd. Blanda som du vill och vill du lyxa till det kontakta Kristofer och se vad som finns tillgängligt just nu. Testa gärna lardo som grillas i ugn på bröd. Enkelt och supergott säger Kristofer.


Vintips

 

Coto Vintage Rosado – Torrt, friskt och fruktigt

Ett matvänligt rosévin gjort på druvan tempranillo och lite garnacha. Torr, frisk smak smak med inslag av hallon, jordgubbe och röda vinbär.

Coto Vintage Rosado →

El Coto Crianza – Ungt, kryddigt och mustigt

Ett kryddigt och mustigt rödvin med fatkaraktär. Inslag av muskot och körsbär. Druvan är tempranillo och vinet lagras i två år, minst ett år på ekfat.

El Coto Crianza →

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..