Något köpt, något lagat

Tarte Flambée med lök och rökt lax

Ett gott och snabbt recept:

Köp:
Färdig pizzadeg för en pizza
300 g rökt eller gravad lax

Laga till:
Mjukstek fyra finskivade gula lökar i en panna med olivolja och smör, låt svalna.
Rulla ut pizzadegen ut på en plåt.
Bred 3 msk crème fraiche i ett tunt lager på pizzan, därefter den stekta löken.
Grädda i mitten i 200 grader ca 15 minuter.
Lägg 200 g lagrad ost eller mozzarella jämt fördelat över ena delen av tarten.
Hyvla ½ fänkål, delad skuren i tunna skivor, tunt med mandolin eller osthyvel.
Pressa över ½ citron och smaksätt med salt, krama in smakerna ordentligt.
Garnera den andra delen av den nygräddade tarten med rökt lax, marinerad fänkål och dillvippor.
Serveras skuren i bitar.


Vintips


El Coto Crianza & El Coto Blanco

El Coto de Crianza: Ett kryddigt och mustigt rödvin med fatkaraktär. Inslag av muskot och körsbär. Druvan är tempranillo och vinet lagras i två år, minst ett år på ekfat.

El Coto Blanco: Torrt, lätt och avrundat – Torrt vitt vin med ungdomlig och lätt karaktär. Vinet har en frisk och fruktig smak med inslag av päron och citrus.

El Coto Crianza →  El Coto Blanco →

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..