Något köpt, något lagat

Vegetarisk hamburgeplanka för två!

EL COTO CRIANZA
Kryddigt och mustigt

Ett kryddigt och mustigt rödvin med fatkaraktär. Inslag av muskot och körsbär. Druvan är tempranillo och vinet lagras i två år, minst ett år på ekfat.

El Coto Crianza på Systembolaget →

Sugen på burgare men vill inte springa till delidisken inne i stan och köpa högrevsfärs?! Go all in vegetariskt istället från lokala matbutiken. Köp Halloumi, briochebröd, sallad, tomat, guacamole och picklad rödlök och njut järnet. Psst, testa att blanda din egen Guacamole, du blir inte besviken och du vet väl att du aldrig kan göra för mycket. Här nedan finns ett basrecept på chunky Guacamole!

Något köpt:
1 paket Briochebröd
1 paket haloumi
1 kruksallad
1 förp. deliguacamole
1 burk picklad rödlök
2 mogna tomater

Något lagat – Guacamole (om du vill göra egen)
2 avocado
2 lime
vitlök
½ chili
1 tomat
några stänk härlig spansk olivolja
salt

Gör så här:

I det här receptet kan det vara bra med två stycken kastruller, en för Halloumi och en för briochebröden – dessa råvaror behöver vara färdiga lite samtidigt. Alternativt börjar du fräsa bröden i smör och när de fått en fin yta skyfflar du in dem på låg temperatur i ugnen. Men först och främst preppar du plankan med alla tillbehör: skär eller riv salladen, skiva tomaterna, lägg upp guacamolen i en skål och rödlöken i en annan. Stek Halloumi tills den är gyllene samtidigt som du låter bröden fräsa i smör. Lägg alltsamman på serveringsfat och låt alla bygga sin egen burgare. Njut!

Egen guacamole: Skala och dela avokado, pressa vitlöken, finhacka chili och grovhacka tomaten. Lägg allt i en mortel och stöt en liten stund, du vill ha en chunky känsla på guacamolen så ta det lite lugnt. Pressa i saften av två stycken lime, smaka av med salt och olivolja.

halloumi_burger_NKNL_FB

NKNL

Hej!

Här inne finns info om alkohol. Du måste vara minst 25 år besöka oss..